Válás után sose hazudj – bár nyilván ez a nehezebb út

Válás után minden megváltozik és sosem lesz már olyan, mint előtte. Senki nem mondja, hogy könnyű. Vagy, hogy lehet jól csinálni. Azonban az teljesen biztos, hogyha az igazat mondjuk, akkor mindenkinek jobb lesz.

 

Szombat délután, itthon. A gyerekek tombolnak a trambulin és a kütyük között. A férjem szkrollozik a távirányítóval. Én ülök a kanapén és dolgozom. Felteszem az egyik posztomat a blogomra. Képet szerkesztek hozzá. Bekulcsszavazom. Emészthető bekezdésekre tördelem.

Megérkezik a macska az ölembe és végigsétál a laptopomon. Kitörlöm a lába nyomán született krikszkrakszokat. Vad dagasztásba kezd, a karma szurkálja a karomat.

A férjem egy hitleres dokumentumfilmmel büntet. Elkapcsoltatom. Talál egy lövöldözős-száguldozós-szexelős remeket. A gyerekek viháncolnak a képernyő előtt. Mert a néninek látszik a popója. Megkérdezik, tényleg meghalt-e az a fickó. Úgyhogy ezt is elkapcsoltatom.

Johnny Depp, maradhat?

 

Válás után: az egész nem egyszerű

Én, Pán Péter. Vigyázat, spoiler. Ha meg akarod nézni, akkor később olvasd el ezt. Márpedig meg akarod nézni, hidd el nekem.

Tehát Johnny Depp összefut a parkban néhány jó fej gyerekkel, akikről kiderül, hogy mind testvérek, ráadásul négyen. Itt válik számomra kissé érdekessé a sztori, merthogy feltűnik anyu is. Anyu, 4 gyerekkel. Ez ismerős.

Ahogy összemelegednek és egyre több időt töltenek együtt, úgy távolodik el Johnny Depp a feleségétől. A nő bár kedves, nincs semmi hol voltál már megint, meg majd válás után kisemmizlek. Se ordítozás, se tányércsapkodás. Azonban szép lassan átpártol egy másik pasashoz. Nem lehet rá haragudni, nem szeret egyedül lenni.

 

Elhidegülés nemcsak válás után

Mondjuk, azt nem értem, miért nem beszélgetnek. Így azért nem nehéz eltávolodni: nulla kommunikációval. A kapcsolat megmentésére irányuló össz tevékenysége az, hogy elolvassa Johnny Depp naplóját. Ami önmagában etikai kérdéseket vet fel.

Vajon meg lehet-e menteni egy kapcsolatot a másik naplójának elolvasásával?

Majd azt mondja neki, jöjjön haza este, mert ő itt lesz. Hát, gyenge próbálkozás a házasság megmentésére. Ezt is már csak akkor, amikor ég a ház. Előtte hónapokig egy rohadt szó nélkül dekkolt otthon esténként egyedül. Majd bepasizott. Ez gáz.

Jó, tudom, nekem könnyű, mert ezer dologról tudunk beszélgetni. Ráadásul pszichológus vagyok. A kommunikáció az elsődleges munkaeszközöm. De azért nehogy azt hidd, hogy ennyi az egész, hogy imádunk beszélgetni, aztán már zökkenőmentes is a kapcsolatunk. Áh, dehogy. Van ám ezzel is meló.

 

Válás előtt vagy után mindegy, de soha ne hazudj a gyereknek

S van ám egy sokkal gázabb dolog. Mert az még semmi, hogy a Johnny Depp-es házasság gallyra megy, ahol nincsenek gyerekek.

A 4 gyerekes anyuka viszont vállalhatatlan. Amikor hazudik a gyerekének, hogy ő csak náthás, holott tudja, hogy nemsokára a föld alatt lesz. Na, ez szemétség, mert az a gyerek sejti, mi lesz, nem hülye. És még szarabbul érzi magát attól, hogy ráadásul az anyja is hazudik neki.

Úgy, hogy az apjuk haldoklását is titkolták. Az apa már a halálos ágyán feküdt, amikor a gyerekek még pecázást tervezgettek vele. Nem fantáziából, hanem komolyan. Hogyne terveztek volna szegények, amikor az anyjuk hitegette őket.

Oké, értem én, hogy meg akarja óvni őket, de basszus.

A hazugsággal nem lehet megóvni, csak ártani.

Nemcsak a bizalom rendül meg, hanem el sem tud búcsúzni normálisan, ergo pokoli nehéz lesz a gyász feldolgozása, ha egyáltalán valaha képes lesz rá.

Válás után állunk rendelkezésedre a Napos Oldalon és rendelkezésetekre pár- vagy családterápiával.

Több pszichológia

Több napos

Fodor Gábor
Pszichológiai immunrendszer
Tovább olvasom
Most már tudom, a saját pszichológiai immunrendszerem hogy áll.
Nagy Szonja
Rávilágítások
Tovább olvasom
Sok olyan dologra rávilágított ez a pár óra, ami elgondolkoztatott. Jó kis hangulat kerekedett köztünk.
Kátai Misi
Kellemesen csalódtam
Tovább olvasom
Kellemesen csalódtam a pszichológusokban, mert bebizonyosodott, hogy végre vannak olyanok is, akik nemcsak űzik ezt a hivatást, hanem szeretik is és foglalkoznak is az emberrel.
Balla András
Tök korrekt
Tovább olvasom
Nagyon ügyes és értelmes pszichológus, tényleg oldottan és komoly dolgokról tudtam beszélgetni. Az összes kérdésemre kitűnő és tök korrekt választ kaptam.
Juhász Dóri
Átértékelni a dolgokat
Tovább olvasom
Olyan légkör teremtődött, ahol volt időm egy kicsit megnyugodni és átértékelni a dolgokat egy olyan szemszögből, amely a nem mindennapi dolgokat egy értékelő módon adta vissza.
dr. Király Laura
Amíg szépítkeztem
Tovább olvasom
Köszi, hogy tartottad a tükröt, amíg szépítkeztem...
Pataki Zsanett
Nem mindig sétagalopp
Tovább olvasom
Sok belső, rejtett tulajdonság előjött, jobban megismertem magam, bár nem volt mindig sétagalopp.
Előző
Következő

Több megosztás