Irigylem ezt az erős nőt, aki asszertív

Az asszertív kommunikáció tanulható gondolkodási, viselkedési mintázat, készség. Segítségével őszintén és magabiztosan tudod kifejezni a saját igényeidet és szükségleteidet. Anélkül, hogy behódolnál vagy éppen túlzottan dominánssá válnál másokkal kapcsolatban. Ennek fényében nézzük meg, varázslatos Adaline mi módon asszertív hosszú-hosszú élete során.

 

Az erős nő asszertív

Ezt a filmet meg akarod nézni, tudom. Nem is fogom szarrá szpojlerezni, szóval elolvashatod most ezt és ráérsz később megnézni azt.

Klasszul kezdődik: a magabiztos csaj hamis papírokat csináltat magának. Aztán jól kiosztja a zseni hekker srácot, hogy kezdjen inkább valamit a tehetségével. Még nem telt el tíz perc és már azt érzem, sose leszek ilyen magabiztos csaj, te jó ég.

Christopher Moore Vérszívó démonok című remekében éreztem ezt legutóbb. Mintha éppen nem pasi lenne, olyan pontosan leírta, ahogy Jody hirtelen óriási önbizalmat nyert azzal, hogy vámpírrá változott. Egy fickó miként tudja ennyire jól megfogni a női háttérbe húzódást, önfeladást? Ez pontosan az ellentéte annak, aki asszertív.

Ezután az érzés után pedig jött a filmben a mérhetetlen magány, nőként. Oké, hogy ez a nő spéci okból van egyedül, de akkor is. Mintha valamelyest minden nő magányát mutatná. Olyan végtelen szomorú. Van egy láthatatlan fal köztünk.

Az anyukám nem beszélt bizonyos dolgokról. A legjobb barátnőmnek nincs gyereke. A barátnőkkel vannak témák, amiket szemérmesen nem érintünk. A szomszédasszonnyal nem beszélünk a házasságról, mert a férjeink barátok. A nagymamám meghalt, mielőtt az anyaságról faggathattam volna.

Lányok, viszont ennek nem kell feltétlenül így lenni! Kapcsolódjunk, ne hallgassunk tovább! Szükségünk van egymásra. A Napos Oldalon mozgásba hozzuk a női energiákat.

Több pszichológia

Több napos

Fodor Gábor
Pszichológiai immunrendszer
Tovább olvasom
Most már tudom, a saját pszichológiai immunrendszerem hogy áll.
Nagy Szonja
Rávilágítások
Tovább olvasom
Sok olyan dologra rávilágított ez a pár óra, ami elgondolkoztatott. Jó kis hangulat kerekedett köztünk.
Kátai Misi
Kellemesen csalódtam
Tovább olvasom
Kellemesen csalódtam a pszichológusokban, mert bebizonyosodott, hogy végre vannak olyanok is, akik nemcsak űzik ezt a hivatást, hanem szeretik is és foglalkoznak is az emberrel.
Balla András
Tök korrekt
Tovább olvasom
Nagyon ügyes és értelmes pszichológus, tényleg oldottan és komoly dolgokról tudtam beszélgetni. Az összes kérdésemre kitűnő és tök korrekt választ kaptam.
Juhász Dóri
Átértékelni a dolgokat
Tovább olvasom
Olyan légkör teremtődött, ahol volt időm egy kicsit megnyugodni és átértékelni a dolgokat egy olyan szemszögből, amely a nem mindennapi dolgokat egy értékelő módon adta vissza.
dr. Király Laura
Amíg szépítkeztem
Tovább olvasom
Köszi, hogy tartottad a tükröt, amíg szépítkeztem...
Pataki Zsanett
Nem mindig sétagalopp
Tovább olvasom
Sok belső, rejtett tulajdonság előjött, jobban megismertem magam, bár nem volt mindig sétagalopp.
Előző
Következő

Több megosztás