Párkapcsolati tanácsadás: 2 megfontolás

A párkapcsolati tanácsadás során mindig szóba kerül a kihűlt szerelem újraélesztése. Ehhez veszünk elő 2 megfontolandó témát. Amiket betartva nyilván nem múlik el egy csapásra minden veszekedés és probléma. De legalább arccal jó irányba állunk. Először kicsit a mélyére nézünk annak, ha anyának, meg apának szólítjátok egymást. Aztán pedig az apás szülésnek.

 

Ha egyetlen dolgot érhetnék el a párkapcsolati tanácsadás során, azt kívánnáms.

Soha, de soha ne nevezzétek egymást anyának, meg apának.

Az abszolút rendben van, ha a gyerekek előtt apának, meg anyának hívjátok egymást. Mondjuk

– kérdezd meg apát, vagy szólj anyának.

A gyerek ne is hívjon titeket a neveteken, legyetek nekik anya, meg apa. De térden állva szépen kérlek, soha-soha ne forduljon elő a következő. Mondjuk, hogy az üzletben átordítasz két soron, hogy

– apa, majonézt is hozz!

Vagy egy tök hangulatos grillpartin, amire mindketten kicsíptétek magatokat, elfelejtve a macinaci-zsíros haj kombinációt, ő illatozik, neked fekete ragacstól csábosak a szempilláid. Szóval, akár lehetne is valami, ami éppen, hogy emlékeztet valamiféle halovány erotikus gondolatra. Erre ő odaszól neked full érzéketlenül, hogy

– van még virsli, anya?

Bang. Egy mondattal hazavágtátok a fílinget.

 

Házi koszt = jó asszony

A minap megálltam a gyerekekkel reggel a piacon, hogy kaját vegyünk a férjemnek szolgálatba. Oké, nem vagyok egy kiköpött konyhatündér. Mondjuk ez enyhe kifejezés arra, hogy bármiféle tevékenységet időrablónak és idegesítőnek érzek, ami az ételekkel kapcsolatos és nem konkrétan evés.

De annak örülök, ha jót eszik. Ezért veszek neki. Bár, sajnos így kap néhány lesajnáló pillantást a többiektől, amikor előkerülnek a hazai lábosok. Ez a fokmérője ugyanis annak a laktanyában, mennyire szeret az asszony.

Ha hatalmas adag cupákos cuccot hozol otthonról, akkor irigyelnek, mert jó asszonyod van. Nem beszélve az isteni házi sütikről, mert az a non plusz ultra. Ha rendelned kell, akkor sajnálkoznak, hogy nem jó lóra tettél. 

 

Kinek akarod letolni a bugyid?

Tehát. Amint bekanyarodtam a piac parkolójába, megpillantottam az ikonikus naaagy piros autót. Izgatottan figyeltem, ott van-e azok között, akik a tüziautó mellett álltak kalákában és várták a gyakorlat kezdetét.

És ott volt.

Pont ugyanolyan jóképű és ellenállhatatlan volt, mint amikor életemben először megláttam. Amikor a kényszeres gondolatom támadt, hogy

– fú ez a pasi kell nekem.

Rendben, nincs mindenkinek tűzoltó pasija. Nekem mázlim van, oltári mázlim.

De tűzoltók ide vagy oda, azért az könnyen belátható, hogy nem szívesen dörgölőzöl apának, igaz? Istenem, Freud simogatná a szakállkálját erre az előbbi mondatra.

Szóval azt felejtik el sokan, hogy a család nem anyától vagy apától működik.

A család alapja anya és apa kötődése.

És igen, ez nem magától jön. Igen, dolgozni kell rajta. Bizony, a lihegős mézes hetek elmúlnak, utána is kell valami. Mármint, ha utána nem a kertésznek akarod letolni a bugyid.

 

Apás szülés? Lárifári!

Mindenki maga döntse el, nem állítom, hogy nálad is bejön, ami nálam. De, hogyha még szülés előtt állsz, józan ésszel gondold át az apás szülés dolgot. Csak egyet kérdezek.

Akarsz még vele a szülés után is szexelni, vagy nem?

Tudom, bensőséges közös élmények blabla, meg apává válás, blabla. Mindent tudok. Viszont abban egészen bizonyos vagyok, hogy ha a férjem látta volna a bozontost közelről, amiből éppen torzult arccal kifelé integet a közös kisdedünk, akkor tutira nem az én szoknyámat gyűri fel néhány hét múlva, hanem a pultos lányét.

Ne legyünk illúziórombolók, lányok. Az a látvány beleég a retinába. Egy életre. Én sem akarnám látni. A sajátomat sem. Nincs az a pénz.

Ellenben minden szülésemnél ott volt a férjem. Ehhez ragaszkodtam. Így éreztem magam biztonságban. Ott várt szépen az ajtó mögött. És amikor a velőtrázó üvöltésem után egyszer csak felsírt egy bébi, besettenkedett.

És nem, nem vágta el a köldökzsinórt, s nem hozta haza emlékbe a méhlepényt. Viszont lekövette a nővérkét a karszalagozásig, így mi csak legyinteni fogunk, ha esetleg kamaszként a gyerekeink a fejünkhöz vágják, hogy biztosan a kórházban elcserélték őket. Titeket? Az lehetetlen.

Itt a Napos Oldalon párkapcsolati tanácsadás során örömmel átbeszéljük a szerelem újraélesztését, meg kötődési dolgokat, akár a párod nélkül is.

Több pszichológia

Több napos

Fodor Gábor
Pszichológiai immunrendszer
Tovább olvasom
Most már tudom, a saját pszichológiai immunrendszerem hogy áll.
Nagy Szonja
Rávilágítások
Tovább olvasom
Sok olyan dologra rávilágított ez a pár óra, ami elgondolkoztatott. Jó kis hangulat kerekedett köztünk.
Kátai Misi
Kellemesen csalódtam
Tovább olvasom
Kellemesen csalódtam a pszichológusokban, mert bebizonyosodott, hogy végre vannak olyanok is, akik nemcsak űzik ezt a hivatást, hanem szeretik is és foglalkoznak is az emberrel.
Balla András
Tök korrekt
Tovább olvasom
Nagyon ügyes és értelmes pszichológus, tényleg oldottan és komoly dolgokról tudtam beszélgetni. Az összes kérdésemre kitűnő és tök korrekt választ kaptam.
Juhász Dóri
Átértékelni a dolgokat
Tovább olvasom
Olyan légkör teremtődött, ahol volt időm egy kicsit megnyugodni és átértékelni a dolgokat egy olyan szemszögből, amely a nem mindennapi dolgokat egy értékelő módon adta vissza.
dr. Király Laura
Amíg szépítkeztem
Tovább olvasom
Köszi, hogy tartottad a tükröt, amíg szépítkeztem...
Pataki Zsanett
Nem mindig sétagalopp
Tovább olvasom
Sok belső, rejtett tulajdonság előjött, jobban megismertem magam, bár nem volt mindig sétagalopp.
Előző
Következő

Több megosztás