Lukács Réka

Pszichológus, gyásztanácsadó, képzésben lévő család- és párterapeuta

Lukács Réka vagyok, okleveles pszichológus, gyásztanácsadó, tréner, képzésben lévő család- és párterapeuta

 

 

“Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.” C. G. Jung

 

 

Életünk során természetes, hogy néha megakadunk, korábban bevetett módszereink, eszközeink nem hatásosak, vagy egyszerűen túlságosan megterhelő az élethelyzet ahhoz, hogy jól tudjuk alkalmazni az eszközeinket, és sok esetben küzdelmes egyedül rálátni a nehézségeink okára, a megterhelő érzések gyökerére. A fejlődés egy élethosszig tartó folyamat, amiben újra és újra keresünk támogatást és megtartást miközben saját tükörképünket nézve próbálunk megállni magunk mellett is és rájönni mi történik.

Számomra a munkám a hivatásom, amin keresztül kísérem és támogatom a klienseimet az útjukon, segítve egy tisztább és tudatosabb kép kialakulását, és a fejlődést. Alapvetően dinamikus szemléletben dolgozok, amely segíti az élet kihívásainak komplex és átfogó megközelítését, és ezt egészítem ki a módszerspecifikus képzéseimmel, tapasztalataimmal, így emelve a tudattalan mintázatokat tudatos szintre.

Pszichológusi diplomámat a Pécsi Tudományegyetem klinikai és egészségpszichológia specializációján szereztem.

2019. óta aktívan dolgozok segítő szakemberként. Először kamaszokkal, fiatal felnőttekkel, ahol a kamaszkor és a felnőtté válás normatív fejlődését segítettem elő, életvezetési tanácsadással, stresszkezeléssel, szociális készségeik fejlesztésével, továbbá az elakadásaik, traumáik feldolgozásában támogattam őket. Sok tapasztalatot szereztem a kamaszkor viszontságairól, illetve a szorongásos zavarok, párkapcsolati nehézségek, életmódbeli elakadások, és az életet szorosan befolyásoló és kísérő traumákat illetően.

2020. óta dolgozok együtt felnőttekkel önismereti és személyiségfejlesztő programokat tartva, illetve egyéni segítő beszélgetések során támogatom őket. 2022. szeptemberétől egy gyermek- és családjólléti központ pszichológusaként is dolgozok, ahol felnőtt klienseket fogadva biztosítok pszichológiai tanácsadást széles problémakörrel foglalkozva, ezáltal kamaszok és felnőttek nehézségeinek kísérésében aktívan jelen vagyok.

Napfogyatkozás Egyesületnél gyászkísérő és gyásztanácsadói képzéseket végeztem, illetve jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás alapképzésén veszek részt.

Területeken, amikben segítséget tudok nyújtani Önnek:

önismeret

személyiségfejlesztés

stresszkezelés

életvezetési nehézségek

szülő – gyerek kapcsolat

párkapcsolati nehézségek

kamaszkorral járó nehézségek

transzgenerációs mintázatok feltérképezése

elakadások feldolgozása

gyász, veszteségek feldolgozása

szakítás

munkahelyi problémák

munkahely elvesztése

pályaorientációs tanácsadás

Árak

Személyes

Egyéni konzultáció
14.000 Ft 50 perc
  • Lukács Réka