Lukács Réka

Pszichológus, gyásztanácsadó, képzésben lévő család- és párterapeuta

15. kerület

1156 Budapest, Páskomliget utca 29

Az Újpalotai Vásárcsarnok melletti szalagház, ház előtt ingyen parkolással, 7-es busszal 20 perc a Blaháról.

“Mindaddig, amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni.” C. G. Jung

 

Lukács Réka vagyok, okleveles pszichológus, gyásztanácsadó, tréner, képzésben lévő család- és párterapeuta. Életünk során természetes, hogy néha megakadunk, korábban bevetett módszereink, eszközeink nem hatásosak, vagy egyszerűen túlságosan megterhelő az élethelyzet ahhoz, hogy jól tudjuk alkalmazni az eszközeinket, és sok esetben küzdelmes egyedül rálátni a nehézségeink okára, a megterhelő érzések gyökerére. A fejlődés élethosszig tartó folyamat, amiben újra és újra keresünk támogatást és megtartást miközben saját tükörképünket nézve próbálunk megállni magunk mellett is és rájönni mi történik.

Számomra a munkám a hivatásom, amin keresztül kísérem és támogatom a klienseimet az útjukon, segítve egy tisztább és tudatosabb kép kialakulását, és a fejlődést. Alapvetően dinamikus szemléletben dolgozok, amely segíti az élet kihívásainak komplex és átfogó megközelítését, és ezt egészítem ki a módszerspecifikus képzéseimmel, tapasztalataimmal, így emelve a tudattalan mintázatokat tudatos szintre. Pszichológusi diplomámat a Pécsi Tudományegyetem klinikai és egészségpszichológia specializációján szereztem.

2019 óta aktívan dolgozok segítő szakemberként. Először kamaszokkal, fiatal felnőttekkel, ahol a kamaszkor és a felnőtté válás normatív fejlődését segítettem elő, életvezetési tanácsadással, stresszkezeléssel, szociális készségeik fejlesztésével, továbbá az elakadásaik, traumáik feldolgozásában támogattam őket. Sok tapasztalatot szereztem a kamaszkor viszontságairól, illetve a szorongásos zavarok, párkapcsolati nehézségek, életmódbeli elakadások, és az életet szorosan befolyásoló és kísérő traumákat illetően.

2020 óta dolgozok együtt felnőttekkel önismereti és személyiségfejlesztő programokat tartva, illetve egyéni segítő beszélgetések során támogatom őket. 2022. szeptemberétől egy gyermek- és családjólléti központ pszichológusaként is dolgozok, ahol felnőtt klienseket fogadva biztosítok pszichológiai tanácsadást széles problémakörrel foglalkozva, ezáltal kamaszok és felnőttek nehézségeinek kísérésében aktívan jelen vagyok. Napfogyatkozás Egyesületnél gyászkísérő és gyásztanácsadói képzéseket végeztem, illetve jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás alapképzésén veszek részt.

 

Területek, amikben segítséget tudok nyújtani Önnek

önismeret
személyiségfejlesztés
stresszkezelés
életvezetési nehézségek
szülő – gyerek kapcsolat
párkapcsolati nehézségek
kamaszkorral járó nehézségek
transzgenerációs mintázatok feltérképezése
elakadások feldolgozása
gyász, veszteségek feldolgozása
szakítás
munkahelyi problémák
munkahely elvesztése
pályaorientációs tanácsadás