Vida Liliána

Pszichológus, művészetterapeuta jelölt, képzésben lévő család- és párterapeuta, képzésben álló sémakonzultáns-jelölt

Vida Liliána vagyok pszichológus, művészetterapeuta-jelölt és képzésben lévő család- és párterapeuta.

Jelenleg iskolapszichológusként, illetve egy ápolási osztály pszichológusaként dolgozom, így a gyermekekkel és a felnőttekkel való munkában is aktívan jelen vagyok.

Az életre úgy tekintek, mint egy élethosszig tartó fejlődésre, így úgy gondolom az önismereti munkának sosem érhetünk a végére. Legtöbbünk számára fontos, hogy maga az élet értelmezhetővé váljon, és bizonyosságunk legyen arról, hogy értelmes lények vagyunk egy értelmes élettel, amelynek a legnagyobb fontossága akkor van, amikor krízishelyzetben találjuk magunkat.

Az élet önmagában ugyanis nehezen hordoz értelmet, azt mi ruházzuk fel értelemmel, amely kapcsán fontos, hogy meg tudjuk fogalmazni kik vagyunk, honnan jöttünk, merre tartunk. Célom, hogy klienseimet segítsem abban, hogy az érzéseik, gondolataik és cselekedeteik összhangban álljanak, illetve hogy megtanulják magukban tudatosítani és használni érzéseiket, mert azok iránytűként szolgálnak abban, hogy megmutassák hogyan vannak és szükséges-e változtatniuk az adott helyzetükön.

Klienseimre úgy gondolok, mint akik életük aktív alakítói. Érzéseink detektálása létszükséglet a saját magunkkal való kapcsolódáshoz, hogy azt tegyük amit tenni akarunk, és azzá váljunk akik lenni szeretnénk. Megállni, megvizsgálni az adott helyzetet, körbejárni, értelmezni, beépíteni és végül fölé emelkedni

Munkámat szoros szakmai szupervízió alatt végzem.

 

Végzettségeimről

Pszichológia alap- és mesterdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetében szereztem. Jelenleg Katarzisz Komplex Művészetterapiás módszerben képződök a LEA Alapítványnál, továbbá a családokkal és párokkal való munkára a Magyar Családterápiás Egyesület képzésében készültem fel, melynek szupervíziós szakaszában állok. A családokkal és párokkal való munkában főként az Érzelem Fókuszú Terápiás módszerrel dolgozom, melyet az ÉFT Alapítvány képzésén sajátítottam el. A mindennapjaim során kiemelt figyelmet fordítok saját mentálhigiénés gondozásomra, így jómagam is folyamatosan mélyítem saját önismeretemet.

 

Ilyen és ehhez hasonló témákban kísérem klienseimet egy érzelmileg megtartó közegben

személyiségfejlesztés
életvezetési és döntési nehézségek
párkapcsolati problémák,kapcsolati konfliktusok
stressz és szorongás
önismeret gazdagítása
önértékelés, önbizalom fejlesztése
teljesítményszorongás, bullying, válás
erőforrások felmérése és tudatosítása
öngondoskodás

Amennyiben megszólítva érzi magát, keressen bátran személyesen vagy online formában egyaránt, hogy megbizonyodhasson, ez-e az a segítői kapcsolódás, amire Önnek szüksége van.

 

Ami nem a szakterületem, így nem is tudok benne segíteni

pszichiátriai diagnózis felállítása
orvosi szakvélemény írása
mentális betegségek kezelése,
gyógyszerek felírása (1997. évi CLIV. egészségügyi törvény értelmében)

 

Párterápiáról

Kecskés Bettina klinikai szakpszichológus-jelölt kolléganőmmel páros vezetéssel fogadjuk leendőbeli pár klienseinket terápiára. A párterápiát délutáni időpontokban vállaljuk, és kéthetente 90 perces időkerettel dolgozunk.

Coordinates of this location not found

Árak

Személyes

Egyéni konzultáció
14.000 Ft 50 perc
  • Vida Liliána

Személyes

Páros konzultáció
29.000 Ft 90 perc
  • Vida Liliána & Kecskés Bettina