Tardiné Kovács Eszter

Pszichológus, komplex művészeti terapeuta, képzésben lévő család- és párterapeuta

Tardiné Kovács Eszter

13. kerület

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 10b

A 32-es busz lekanyarodik a felüljáróról, közel az 1-es villamos. Parkolni legközelebb fizetősen a Mór utcában tudsz.

„…volt valami, ami megvédte az embert az érzelmek viharaiban, és ez a valami mindenki számára hozzáférhető volt. Ez volt a művészet, a költészet, a dal, a muzsika. Azért született meg, hogy feloldja a szorongást, kimondja a bánatot, megfogalmazza a gyászt, és azért is, hogy kikiáltsa az örömöt, a boldogságot, a szerelmet, a büszke dacot, a „csak azért is”-t…” (Andrásfalvy Bertalan)

 

Már az egyetemi évek alatt is élénken érdeklődtem a rajzok őszinte világa iránt, a mesék gyógyító, személyiségfejlesztő hatását pedig saját magam is átélhettem az írás által. Nem véletlen, hogy ezek után a művészet- és meseterápia jelentette számomra a szakmában a megérkezést, kiteljesedést. Őszintén hiszem azt, hogy a művészetek világa egy puha, lágy, elfogadó közeget teremt az önkifejezésre, az önismereti barangolásra, amelyből erősödni, töltekezni és növekedni lehet, s amely ezáltal hozzájárul a gyermekek, kamaszok és felnőttek lelki fejlődéséhez és jóllétéhez. Azonban azt is vallom, hogy nem csak a képeknek vagy mesei szimbólumoknak van nagy ereje, hanem a kimondott szónak is – segítő beszélgetés során új szemszögből nézhetünk rá a nehézségeinkre, megérthetjük az összefüggéseket és támpontokat találhatunk a továbblépéshez, megtalálva saját, egyéni megoldásainkat. Ebben tudok kísérő lenni – a pszichológus ugyanis nem tudja megírni a történet folytatását, de azáltal, hogy kérdez, figyel és visszajelez az eddigi cselekmény kapcsán, útitárssá tud válni, hogy a főhős felvértezve győzhesse le az akadályokat.

Pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem, ahol mesterképzésként fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia specializációt választottam. Ezzel párhuzamosan végeztem el a komplex művészeti terapeuta szakirányú továbbképzést a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, ahol a Katarzis Komplex Művészetterápia és Kincskereső Meseterápia módszereit sajátíthattam el. Mindezeket megtámogatva több rajzelemző tanfolyamot is elvégeztem, megszereztem az okleveles rajzvizsgálati szakértő címet, valamint részt vettem élménypedagógiai és meseterápiás képzéseken. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződöm, szupervíziós szakaszban tartva, így családterápiát is vállalok.

Jelenleg középiskolában, korábban általános iskolában dolgoztam iskolapszichológusként, illetve hat évet töltöttem önkéntesként a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványnál, telefonos és email-es felületen nyújtva lelkisegélyt a megkeresőknek, így a személyes beszélgetések mellett az online konzultációk terén is van tapasztalatom.

 

A következő témákban tudok segítséget nyújtani

Önértékelés, önbizalom erősítése
Stresszkezelés, enyhébb szorongások csökkentése
Önismeret fejlesztése, mélyítése
Kapcsolati elakadások, konfliktuskezelés
Párkapcsolati nehézségek
Útkeresés, pályaválasztási kérdések
Prevenció, lelki egészségmegőrzés
Relaxációs technikák elsajátítása
Pár- és családterápia

 

Amennyiben szimpatikusnak talál, keressen bizalommal!