Szép Erna

Pszichológus, komplex integratív terapeuta jelölt

Áprád híd

1133 Budapest, Visegrádi utca 105

A Göncz Árpád városközponttól 3 perc séta (M3 metró, 1-es villamos, 32-es busz). Fizetős parkolás a ház előtt.

„Ki farag valaha bennünket egészre, ha nincs kemény vésőnk, hogy magunkat vésse, ha nincs kalapácsunk szüntelenül dúló, legfájóbb mélyünkbe befúró fúró?” (Babits Mihály).

 

Életünk során mindnyájan szembesülünk kihívásokkal, nehézségekkel, küzdelmekkel, elakadásokkal. Célunk a boldogság elérése, az ehhez vezető úton pedig folyamatosan keressük, kutatjuk a válaszokat, de sokszor tanácstalanok vagyunk, nem találjuk ezeket. A megoldás pedig nagyon egyszerű, saját magunkban rejlik.

Szerintem Babits Mihály Psychoanalysis Christiana című művében megfogalmazta, amit pszichológiai hitvallásomnak tekintek, miszerint az élet hozta meglepetéseket csakis úgy tudjuk kivédeni, ha egyre mélyebbre és mélyebbre ásva megismerjük saját magunkat. 

Egyszerűen hangzik, ugyanakkor a folyamat küzdelmes, fájdalmakkal teli, mert szembenézni a „sötét oldalunkkal”, gyarlóságainkkal, titkainkkal, félelmeinkkel nem könnyű. Viszont, ha elegendő bátorságunk van megtenni az első lépést, felfedezni az önmagunkat feltáró ösvény kapuját, az egy biztató kezdete lehet egy boldogabb, könnyedebb életnek. 

Munkám során célom az, hogy olyan elfogadó és biztonságos környezetet biztosítsak Ön számára, amely hozzásegítheti saját maga megtalálásában, majd együtt dolgozva a fejlődési irány meghatározásában. Amennyiben az út megvan, segítségére leszek abban, hogy az irányt tartani tudja, ne térjen le erről, addig amíg internalizálva a saját eszközeit, önállóvá nem válik. 

Alapdiplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem, ezt követően az ELTE pszichológia mester szakán, okleves pszichológusként végeztem. 
Munkám során különböző, a problémakört érintő személyre szabott módszerekkel igyekszem hozzásegíteni ahhoz, hogy az elakadások forrásaira fény derüljön, ezáltal megvalósulhasson a fejlődés, ami hozzásegítheti Önt és a környezetét a jobb minőségű mindennapok eléréséhez. 

 

Mely területeken tudok segítséget nyújtani Önnek?

önismereti kérdések
stressz és szorongás
személyiségfejlesztés
párkapcsolati konfliktusok
munkahelyi elakadások
megterhelő élethelyzetek
kiégés
pályaorientációs és karriertanácsadás