Nagy Katalin Cecília

Pszichológus

Nagy Katalin Cecília

15. kerület

1156 Budapest, Páskomliget utca 29

Az Újpalotai Vásárcsarnok melletti szalagház, ház előtt ingyen parkolással, 7-es busszal 20 perc a Blaháról.

„Minden ember élete egy regény.” Jókai Mór

Ha megismerjük saját történetünket, ha felismerjük tetteink tudattalan mozgatórugóit, ha közelebb kerülünk érzelmeinkhez, ha meglátjuk kapcsolataink dinamikáját, akkor sikeresebben tudjuk kezelni nehézségeinket, és tudatosabb, önazonosabb életet élhetünk. Ehhez a folyamathoz a megismerésen és a megértésen át vezet az út. Segítőként ezen az úton kísérem klienseimet.

Az önismeret olyan tudást és magabiztosságot ad az embernek, amelyre a legnehezebb helyzetekben is támaszkodhat. Az önismereti munka folyamán felszínre kerülnek a problémák gyökerei, és tisztábban látszik, hogy a sok lehetséges megoldás közül melyik az, amelyet sajátunknak érezhetünk. 
A segítő beszélgetések során abban támogatom klienseimet, hogy a nehézségek, problémák, traumák feldolgozása olyan módon tudjon megvalósulni, hogy az a személyiség fejlődését segítse elő.

Az élethosszig tartó tanulás híve vagyok, úgy gondolom, hogy akkor tudok a legjobban segíteni, és klienseimet fejlődésükben támogatni, ha közben én magam is ezen az úton járok, ezért folyamatosan képzem magam. Jelenleg a Csoportanalitikus és Kiképző Társaság csoportvezető képzésén veszek részt.

Első diplomámat olasz szakos tanárként szereztem meg az ELTÉ-n, ezt követően HR területen kiválasztással foglalkoztam. Megismerkedhettem a „multi” világgal, majd néhány tanulságos év után a pszichológia felé vettem az irányt, és a Károli Gáspár Református Egyetemen megszereztem pszichológus diplomámat klinikai és egészségpszichológia szakirányon. Gyermekeim születését követően pszichológiai tanácsadóként találtam meg a hivatásomat.

 

Szeretettel várom leendő klienseimet az alábbi témákkal kapcsolatos közös munkára

Önértékelési problémák, önbizalomhiány
Stressz
Szorongás
Kapcsolati problémák (szülői kapcsolat, párkapcsolat, gyermekkel való kapcsolat, társas kapcsolatok, munkahelyi kapcsolatok stb.)
Szülővé válással kapcsolatos problémák, nehézségek
Munka-magánélet összehangolása
Karrierváltás
Veszteségek