Lihi Réka

Pszichológus

Lihi Réka Pszichológus a Napos Oldalon

Áprád híd

1133 Budapest, Visegrádi utca 105

A Göncz Árpád városközponttól 3 perc séta (M3 metró, 1-es villamos, 32-es busz). Fizetős parkolás a ház előtt.

Érdekes paradox, hogy amikor képes vagyok elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, akkor válok képessé a változásra. (Carl Rogers)
 

Az életünk során számos alkalommal kerülhetünk olyan helyzetbe, ami kizökkent bennünket a jól bevált rutinunkból. A változás a hétköznapok része, amire azonban időnként lehet, hogy nem tudunk a rendelkezésre álló eszközeinkkel megfelelően reagálni, és szorongani kezdünk. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy az ember lenyűgözően rugalmas és a legkülönbözőbb problémákat képes megoldani időnként saját erőforrásait használva, időnként más segítségével. Az egyéni, párkapcsolati, családi esetleg más kapcsolati, munkahelyi problémákra sokszor megoldást nyújthat egy külső támogató szakember, aki segít átgondolni, értelmezni a helyzeteket és megoldást találni rájuk. A pszichológia, mint tudomány célja az emberi mentális működés és viselkedés megértése és ezen túl a környezettel való kapcsolat javítása.


Lihi Réka vagyok, okleveles pszichológus, zenész, biológus, projectmanager, örök kíváncsi-érdeklődő. Mióta az eszemet tudom, nagyon kíváncsi voltam a világra, sok dolgot szerettem csinálni párhuzamosan. Már gyermekkorom óta foglalkoztat, hogy megértsem az emberek viselkedése mögötti okokat, mozgatórugókat. Szüleim motiválására a sport mellett szerencsére a zenélésbe is belekóstolhattam fiatalon és klasszikus fuvolistaként végeztem a Weiner Leó Konzervatóriumban. Emellett az emberi szervezet működése is érdekelt, így az első diplomámat biológusként szereztem. Felnőtt fejjel aztán, munka mellett, belevágtam a pszichológia tanulmányokba is, és mesterszakon végeztem a Debreceni egyetemen. Remélem a tanulás életem végéig el fog kísérni, ebben társaim lesznek azok a kliensek is, akik megtisztelnek a bizalmukkal.


A hozzám fordulókat elfogadó figyelemmel hallgatom, bizalmi légkör kialakulására törekedve, ahol a kliens meg tud nyílni és önmaga lehet. Célom a közös munka során segíteni megtalálni a kapaszkodókat, megküzdési stratégiákat, amivel könnyebbé válhatnak a hétköznapok, az önismeret fejlesztése, kapcsolatok javítása, döntési helyzet közös átgondolása.
Fontosnak tartom továbbá kiemelni, hogy az okleveles pszichológus nem végez – súlyos, alapszemélyiséget érintő és annak megváltoztatásra irányuló – pszichoterápiás munkát. Ilyen esetben klinikai szakpszichológus vagy pszichiáter bevonása szükséges.

Személyesen, online és angol nyelven is vállalok tanácsadást.


Az alábbi témákban fordulhatnak hozzám

Önismeret fejlesztése
Önértékelési problémák
Szorongásoldás, stressz kezelése
Életszerepek összehangolása
Életbeli elakadás
Konfliktuskezelés, kommunikációs problémák
Pályaorientációs kérdések
Munka-magánélet egyensúly
Gyász