Langó Rebeka

Pszichológus, képzésben lévő pár- és családterapeuta

Langó Rebeka Napos Oldalon (2)

Áprád híd

1133 Budapest, Visegrádi utca 105

A Göncz Árpád városközponttól 3 perc séta (M3 metró, 1-es villamos, 32-es busz). Fizetős parkolás a ház előtt.

„A különös paradoxon az, hogy amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” – Carl Rogers

Langó Rebeka vagyok, pszichológus. A Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem 2021-ben, Fejlődés- és Klinikai Gyermekpszichológia szakirányon. Az egyetemet követően az egészségfejlesztés, prevenció területén kezdtem el dolgozni, mely idő alatt megtapasztaltam, mennyire sok gyermeknek lenne szüksége átfogóbb segítségre. Ezt követően Pedagógiai Szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol szakértői bizottsági tevékenység keretében beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség vizsgálatokat végzek. Ezen felül nevelési tanácsadás keretein belül foglalkozom gyermekekkel, serdülőkkel és családjaikkal. 2022-ben megkezdtem a Magyar Családterápiás Egyesület pár- és családterapeuta képzését. Munkámat rendszeres szupervízió mellett végzem, illetve igyekszem magam továbbképezni, hogy minél hatékonyabban és változatosabb módon segíthessek a hozzám fordulónak.


Gyermekekkel folytatott munka

A gyermekekkel végzett munka során nem önmagában csak a gyermekkel foglalkozunk, hanem a rendszerrel is, amelyhez tartoznak, azaz a családjukkal. Ehhez elengedhetetlen a szülőkkel való munka, együtt gondolkodás. Rendszeres szülőkonzultációk tartásával és szükséges esetben egyéb szakemberek vagy a gyermek pedagógusainak bevonásával dolgozom. A gyermekekkel folytatott munka során leginkább integratív szemléletben hiszek: a fennálló nehézségtől függően használok játékterápiás, művészetterápiás, kognitív viselkedésterápiás és relaxációs elemeket. Szeretném, ha munkám által segíthetnék a gyermekeknek, serdülőknek és családjaiknak túljutni egy-egy mentálisan megterhelő időszakon, illetve együttes munkával megoldást találni a problémájukra.

 

Pár- és családterápia

A pár- és családterápia egy terápiás módszer, amely a családot, mint egységet, rendszert kezeli: a családtagok, párok kapcsolatainak és dinamikájának elemzésére fókuszál, akik együtt vesznek részt a terápiás folyamatban. A cél az, hogy a családtagok, párok kezeljék egymás érzéseit, gondolatait és viselkedését, és ezáltal javítsák a kapcsolataikat. A terápia abban segít, hogy a családtagok, párok megértsék a problémáik okait, és együtt dolgozzanak a megoldásukon. A pár- és családterápia kettős vezetéssel történik, azaz két terapeuta segíti a párokat és családokat a kívánt cél elérésben.


Mivel fordulhatnak hozzám?

Gyermekek és serdülők: beilleszkedési és magatartási problémák, indulatkezelési nehézségek, szorongás, stresszkezelés, önbizalomhiány, serdülőkori változásokkal kapcsolatos kérdések. Felnőttek: nevelési tanácsadás, párkapcsolati nehézségek, családi kapcsolatok nehézségei.