Bakodi Nóra

Pszichológus

15. kerület

1156 Budapest, Páskomliget utca 29

Az Újpalotai Vásárcsarnok melletti szalagház, ház előtt ingyen parkolással, 7-es busszal 20 perc a Blaháról.

A pszichológus a mankó, de járni te magad tudsz megtanulni

Bakodi Nóra pszichológus vagyok, a Szegedi Tudományegyetemen végeztem 2011-ben neuropszichológia szakirányon. Módszerspecifikus képzéseim az analitikus – KIP, regressziós technikák – területekre terjednek ki.

Számomra lenyűgöző az ember túlélő képessége. Nincs olyan helyzet, amihez ne tudna alkalmazkodni, viselkedések, érzelmek széles skáláját tudja kifejleszteni túlélése érdekében. Az összes viselkedésünk, reakciónk, szokásunk és érzelmünk azért van jelen, mert egyszer ez segített egy kihívás leküzdésében, egy élethelyzet megoldásában, az alkalmazkodásban.

Ugyanakkor ezt a rugalmasságunkat egyfajta merevség is kíséri: a jól bevált utat nagyon nehezen hagyjuk magunk mögött, még akkor is, ha ezek a régen hasznos stratégiák már nem működnek, sőt akár akadályozhatnak is bennünket. Ilyenkor érezzük azt, hogy összecsapnak fejünk felett a hullámok, nem érezzük jól magunkat, nem vagyunk urai saját életünknek.

Segítséget kérni azonban nem könnyű. Egyfelől megnyílni egy idegennek, elmondani neki minden érzésünket, gondolatunkat valódi kihívást jelent, másfelől bátorság és erő kell szembenézni saját magunkkal, saját történetünkkel. Hiszem – és ezért lett ez a hivatásom –, hogy a pszichológiának itt van létjogosultsága.

Egy jó szakember – és itt nem a terápiás módszer számít, hanem az, hogy úgy érezzem, megbízhatom benne – segít megkönnyíteni ezt az utat. Vele együttműködve ráláthatunk saját mozgatórugóinkra, megértjük a történések láncolatát, az érzéseink okát, megszokásaink tartalmát s ezzel a tudással felvértezve már képesek leszünk ismét rugalmasan alkalmazkodni, másként reagálni, új utakra lépni és visszaszerezni életünk irányítását.

Témakörök, amelyekben segíteni tudok

szorongásos zavarok
pánik
depresszió
kényszerzavarok
párkapcsolati zavarok
pszichoszomatikus zavarok
szexuális zavarok
krízishelyzetek

A következő módszereket alkalmazom

Katathym imaginációs pszichoterápiás
módszer 
Regressziós technikák 
Ego-state terápia